24 juli 2024

Vrijwel iedereen leest folders

Stel je eens voor: maar liefst 90% (!) van alle Nederlanders van 18 jaar en ouder leest reclamefolders. Dat doen ze voornamelijk op papier, maar ook digitaal. Dat zijn maar liefst 12,8 miljoen mensen. Dat wijst het Bereiksonderzoek Folders 2023/2024 uit. Het onderzoek onderstreept andermaal hoe belangrijk papieren folders zijn voor retailers.

Het Bereiksonderzoek Folders is uitgevoerd door GfK onder begeleiding van het Nationaal Media Onderzoek (NMO). De meest in het oog springende uitkomst van het onderzoek is het hoge bereik van de papieren folder. Nog steeds! Want hoewel digitale media aan populariteit winnen, blijft de papieren folder onverminderd hoog scoren. De conclusie is gerechtvaardigd dat de digitale folder de papieren folder niet vervangt, maar hoogstens aanvult. Folderlezers bekijken en waarderen folders vanwege de informatie die zij daarin vinden. Met name de aanbiedingen zijn voor veel mensen interessant.

Andere belangrijke conclusies uit het Bereiksonderzoek Folders zijn onder andere:

  • Folders worden massaal gelezen door alle doelgroepen. Verder blijkt dat driekwart van de Nederlanders wekelijks wel een papieren folder leest.
  • De meeste Nederlanders worden via de brievenbus bereikt met de papieren folder.
  • Lezers zijn positief over folders en vinden ze relevant.
  • De belangrijkste reden om folders te lezen, is het ontdekken van welke aanbiedingen er waar zijn.
  • Maar liefst 86% van de folderlezers komt in actie na het lezen van folders. Dit betekent dat het verspreiden van folders leidt tot meer verkopen en meer traffic in de winkel.
Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com