23 augustus 2024

Promoot je webshop offline

Je webshop offline promoten klinkt misschien onlogisch, maar is het zéker niet! De combinatie van online en offline reclame werkt namelijk heel goed. Offline betekent dat je reclame maakt voor jouw bedrijf, zonder het gebruik van internet. Dat is een goed idee, want ook nu er steeds meer online plaatsvindt, wordt offline reclame misschien wel nóg belangrijker!

Als webshopeigenaar denk je hoogst waarschijnlijk vooral aan de kracht van internet. Je schrijft blogs, plaatst social media berichten en verstuurt digitale nieuwsbrieven. Top, het zijn inderdaad allemaal manieren om goed zichtbaar te zijn en blijven bij je doelgroep. Vergeet alleen de offline marketingmethoden niet. Door online en offline te combineren versterk je je boodschap. Met direct mail kom je letterlijk bij je klanten binnen. En wat te denken van een folder die je meestuurt met je bestelling. Reken maar dat deze exclusieve aandacht krijgt! Zo geef je je omzet een flinke boost.

Maak een aantrekkelijke folder
Zorg ervoor dat je een aantrekkelijke folder maakt, die verleidelijk oogt en interssant genoeg is om te bekijken. Het is zonde van het geld als je folder samen met de verpakking bij het oud papier belandt. Dit voorkom je door vooraf goed na te denken over de boodschap die je wil uitdragen en een duidelijke call to action op te nemen in je folder. Daarbij kun je denken op gratis verzending bij de volgende bestelling of een aantrekkelijke ‘folderkorting’ bij een volgende aankoop in je webshop.

Direct mail werkt
Ook direct mail is een effectief verkoopkanaal voor webshops. Duits onderzoek toont aan dat de ‘return on advertising spend’ zeker 990% is. Dat betekent dat tegenover iedere euro die je uitgeeft aan direct mail een opbrengst staat van maar liefst 9,90 euro. Dat maakt direct mail erg interessant! Je kunt de direct mail eenvoudig versturen aan iedereen die het afgelopen jaar een bestelling heeft gedaan. Die adressen heb je al. Daarmee is een direct mail snel geregeld!

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com