19 augustus 2024

Ook jongeren waarderen direct mail

Direct mail is een tastbare vorm van direct marketing, waarmee je jouw (potentiële) klanten persoonlijk benadert met post, bijvoorbeeld met een brief of een kaart. Onderzoek van MetrixLab in opdracht van PostNL wijst uit dat geadresseerde post een effectieve manier is om met name Generaties Y en Z te bereiken. Direct mail is daarmee een slimme manier om jongeren te bereiken.

Jongeren tussen de 18 en 29 jaar (generaties Y&Z) zijn opgegroeid met internet. Wie denkt dat zij minder aandacht kunnen opbrengen voor het lezen van een boodschap op papier is mis. Jongeren in deze leeftijdsklasse krijgen minder vaak direct mail dan andere generaties, maar zij wijzen direct mail zeker niet af. Integendeel, als ze een direct mail krijgen, bekijken ze die. Onderzoek toont wel aan dat de geholpen herinnering van een direct mail bij de generaties Y en Z lager ligt dan bij andere generaties: 17% herinnert zich een direct mail te hebben ontvangen.

Aandacht en tijd
Een derde (33%) van de jongeren bekijkt een direct mail grondig. Dit is een hoger percentage dan bij de andere leeftijdsgroepen. Daarnaast besteden ze gemiddeld net zoveel tijd aan het lezen van een direct mail als oudere generaties, namelijk twee minuten. Maar liefst 23% van generaties Y&Z geeft aan dat ze een direct mail bewaren. De reden hiervoor is dat er vaak kortingskaarten in de direct mail zitten. Ook de overall waardering van direct mail onderzocht. Daaruit blijkt dat alle generaties direct mail als marketingmiddel ongeveer gelijk waarderen: 43% ervaart direct mail namelijk als (zeer) positief.

Gebruik direct mail voor jongeren
Uit het onderzoek blijkt ook dat 47% van de jongeren de informatie in een direct mail als relevant beschouwt. Nog eens 57% leert iets nieuws van direct mail. Deze cijfers maken duidelijk dat er volop kansen zijn voor de inzet van direct mail om jongeren te bereiken. Juist omdat deze groep vooral online wordt aangesproken, biedt offline post op de deurmat volop kansen.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com