9 september 2024

Meer omzet voor Greenwheels door direct-mail campagne

Greenwheels bewijst de kracht van direct mail. Dit Nederlandse autodeelbedrijf heeft onlangs een direct mail campagne gedaan. Met succes! Het bedrijf behaalde hoge conversieresultaten. Daaruit blijkt eens te meer dat marketing via de brievenbus werkt!

In Adformatie vertelt de product marketing manager van Greenwheels dat zij zocht naar nieuwe manieren om potentiële klanten te bereiken. Door de samenwerking met PostNL kon Greenwheels, naast digitale marketing, ook de mogelijkheden van post, en daarmee dus direct mail, benutten.

Juiste doelgroep bereiken
In samenspraak met PostNL koos Greenwheels ervoor om de nadruk te leggen op gepersonaliseerde direct mail met een duidelijke call to action. Zo werden alleen mensen benaderd, die binnen een straal van 500 meter van de Greenwheel auto wonen. Naast deze personalisatie werd ook gekozen voor segmentatie. Er werd namelijk gesegmenteerd naar adressen die overeenkwamen met de meest winstgevende klantprofielen van Greenwheels. Deze keuzes resulteerden in een zeer gerichte direct mail campagne, die daarmee een stuk effectiever was dan massale mailings. Logisch, want de ontvangers werden gericht benaderd, met relevante informatie. Een bijkomend voordeel van deze gesegmenteerde aanpak was de duurzaamheid.

Resultaten die tellen
In Adformatie deelt Greenwheels een paar indrukwekkende resultaten. Zo zagen zij een verbetering van 100 procent in pageviews. Ook werd 23 procent meer klanten binnengehaald in de gebieden waar de postacties werden uitgevoerd. Tot slot werden 34 procent meer trips en 67 procent meer omzet gerealiseerd in de gebieden waar de direct mail was verspreid. Kortom, de direct mail campagne van Greenwheels toont eens te meer dat je met traditionele marketingmethoden goede resultaten kunt bereiken, zéker als je dit combineert met moderne segmentatietechnieken en een duurzame aanpak.

Bron: https://www.adformatie.nl/merkstrategie/hoe-greenwheels-met-post-de-omzet-verhoogt

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com