29 juli 2024

Maak kennis met dé folderlezer

Bijna alle Nederlanders (18 jaar en ouder) lezen weleens een folder. 90% om precies te zijn oftewel 12,8 miljoen mensen. Dat blijkt uit  het Bereiksonderzoek Folders 2023/2024. Het onderzoek laat ook zien hoe de gemiddelde folderlezer eruitziet.

Profiel alle lezers van papieren folders
Als we kijken naar het geslacht van de lezers dan zien we dat vrouwen licht in meerderheid zijn: 52% vrouwen tegenover 48% mannen. 82% van de lezers is maar liefst de dagelijkse aankoper én daarmee dé beslisser van wat er op het boodschappenlijstje komt te staan.

Leeftijd folderlezers
Het grootste deel van de folderlezers is vijftigplusser (53%). Eén vijfde van de lezers (21%) is tussen de 35 en 49 jaar. De overige lezers (26%) is tussen de 18 en 34 jaar. Interessant om te weten bij het samenstellen van je folder!

Welstandsklassen
Als je Nederland bekijkt op basis van welstand, worden vijf klassen gehanteerd, die vooral gebaseerd zijn op opleidingsniveau en inkomen. De welstandsklassen zijn van boven naar onder als volgt genummerd: W1, W2, W3 t/m W5. Wie naar de folderlezers kijkt ziet dat de grootste groep (33%) behoort tot W3. Daarna scoren W2 (29%) en W1 (24% hoog. Wat betreft opleiding zijn de meeste lezers (48%) hoogopgeleid, gevolgd door de middengroep (34%). 18% van de lezers tot slot is laagopgeleid.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com