22 augustus 2024

Gepersonaliseerd folderpakket? Het kán!

Nederlandse huishoudens hebben de mogelijk om gepersonaliseerde folderpakketten te ontvangen. In zo’n folderpakket zijn dan alleen folders opgenomen die een huishouden ook daadwerkelijk wil ontvangen. Dat kan gartis via de website Folderkiezer.nl, Kiesjefolder.nl of InMijnBus.nl. Ruim een derde van de Nederlandse huishoudens (38%) is geïnteresseerd en zou dit gepersonaliseerde folderpakket willen ontvangen of ontvangt het al. Dit wijst het recente ‘Bereiksonderzoek voor folders 2023/2024’ uit.

Spotta heeft de Folderkiezer  ontwikkeld omdat consumenten meer keuze willen en minder onnodig papier in de bus. Sommige mensen willen niet het dikke folderpakket in de brievenbus. Maar nu ze kunnen kiezen, is zo’n pakket weer interessant. Ook voor retailers is het interessant, omdat ze met de folder hun doelgroep veel directer bereiken. Immers, e-mails worden gemakkelijk gedeletet, door de opkomst van Netflix wordt er minder TV gekeken dus ook het bereik van commercials neemt af. Folders in de brievenbus kunnen daarentegen nog steeds rekenen op volop aandacht, óók dat wijst het ‘Bereiksonderzoek voor folders 2023/2024’ uit.

Folders van winkels die bezocht worden
Terug naar het onderzoek. Dat wijst tevens uit dat nog eens 24% van de Nederlandse bevolking interesse heeft in een gepersonaliseerd folderpakket, maar het nog niet ontvangt. Zij willen selectief folders ontvangen van winkels die zij bezoeken. In een standaardpakket zijn volgens 46% van hen veel folders opgenomen waar zij geen interesse in hebben. Voor 43% spelen milieuoverwegingen een rol.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com