31 juli 2024

Folderverspreiding is efficiënter geworden

Folderverspreiding is efficiënter geworden! Dit betekent dat je bijna evenveel mensen bereikt met minder volume en minder ongelezen folders. Dit is één van de conclusies uit het Bereiksonderzoek Folders 2023/2024 dat is uitgevoerd in opdracht van DDMA, de grootste branchevereniging voor marketing en data. De resultaten onderstrepen de onmiskenbare rol van folders in het informeren en inspireren van de Nederlandse consument.

Het onderzoek wijst uit dat nog steeds 60% van de Nederlanders toestemming geeft voor folders in de brievenbus. Dat zijn 8,5 miljoen Nederlanders.

Folders bereiken meerderheid van de Nederlanders
Interessant is dat 83% van de bevolking één of meer van folders in de afgelopen 12 maanden heeft ingezien (totaalbereik). Onder de groep die toestemming geeft om folders in de brievenbus te ontvangen is het bijna iedereen (95%); onder degene die geen toestemming geven is het 65%. Mensen die toestemming geven voor het verspreiden van folders kunnen dat doen via de JA/Ja sticker op de brievenbus. Daarnaast biedt de website www.inmijnbus.nl  de mogelijkheid om met een eenvoudig Ja of Nee aan te geven of je het folderpakket al dan niet wenst te ontvangen.

Interesse in gepersonaliseerde folderpakketten
Gepersonaliseerde folderpakketten zijn interessant voor 38% van de bevolking. De belangrijkste reden hiervoor is de relevantie van de folders, zodat men alleen folders ontvangt van winkels die ze daadwerkelijk bezoeken. Ook milieuoverwegingen zijn een reden om interesse te hebben in een gepersonaliseerd folderpakket.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com