22 juli 2024

Folders bepalen het boodschappenlijstje

Folders zijn onverminderd populair. Dat blijkt eens te meer uit het recente ‘Bereiksonderzoek voor folders 2023/2024’. Zo hebben folders nog steeds een groot bereik onder de Nederlandse bevolking. Maar liefst 12,8 miljoen Nederlanders (90%) lezen reclamefolders, voornamelijk op papier maar ook digitaal. Interessant is dat meer dan de helft van de lezers aangeeft dat folders hun boodschappenlijstje bepalen.

Folderlezers omschrijven folders met name als informatief en handig. Ze gebruiken folders vooral om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Daarnaast zijn folders een handig oriëntatiemiddel. Door folders te lezen, kunnen mensen makkelijker bepalen waar ze iets zullen gaan kopen. Daarnaast is het lezen van folders natuurlijk gewoon leuk om te ontspannen en om inspiratie op te doen.

Folders zetten aan tot actie
De recente onderzoeksresultaten wijzen uit dat voor de helft van de lezers (52%) de papieren folders de belangrijkste oriëntatiebron is voor het maken van aankoopbeslissingen. Maar liefst 59% van de lezers van papieren folders overweegt op basis van folders bepaalde aankopen te doen. Bijna de helft van de lezers (45%) koopt ook regelmatig producten, die zij in de folder tegenkwamen. De folder is daarmee een krachtig communicatiemiddel, dat aantoonbaar aanzet tot actie in de winkel.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com