Hoe is het mogelijk: noem de simpele letter-cijfercombinatie A4 en iedereen weet wat je bedoelt. Het ‘A4-tje’ bestaat dit jaar 100 jaar! Hoera! In 1922 publiceerde het Duitse Instituut voor Standaardisatie (DIN e.V.) de norm DIN 476 voor papierformaten. Daarin werd het nu vertrouwde A4-formaat vastgelegd. Terwijl iedereen het A4-tje kent, zijn de afmetingen van 21 x 29,7 cm een stuk minder bekend.
Aan het begin van de 20e eeuw ontwikkelde de ingenieur Walter Porstmann het basisprincipe om papierformaten te standaardiseren. Daar hebben we het A4-tje aan te danken. Zijn model is gebaseerd op een oppervlak van één vierkante meter: het A0-formaat van 841 x 1189 millimeter. Als je deze vierkante meter langs de lange zijde halveert, krijg je het volgende kleinere formaat A1. En door dat opnieuw te delen krijg je A2, enzovoort. De beeldverhouding blijft altijd hetzelfde. De A-formaten bewijzen zich tot op de dag van vandaag en zijn nu vastgelegd in de internationale norm DIN EN ISO 216.
Het A4 formaat is erg populair voor het maken van flyers. Flyers met die afmetingen zijn handzaam genoeg om makkelijk uit te delen, maar bieden volop ruimte om je verhaal over je producten of dienst te kunnen doen. Bovendien, een flyer op A4 formaat pas in veel enveloppen.
We gebruiken dagelijks A4 formaat voor het maken van flyers. En jawel, ook andere papiermaten natuurlijk. Wij maken ook graag jouw flyer. Weten hoe? Neem dan eens contact met ons op: Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.