9 oktober 2024

Dijk en Waard stopt met ongevraagde reclame

In de West-Friese gemeente Dijk en Waard mag vanaf het laatste kwartaal van 2024 geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer verspreid worden. Inwoners die graag reclamefolders willen blijven ontvangen, kunnen dit aangeven met een ja-sticker op de brievenbus. Onderzoek wijst uit dat folders onverminderd populair zijn. Huis-aan-huis bladen vallen hier niet onder deze nieuwe maatregel. Deze bladen worden in alle brievenbussen bezorgd, met uitzondering van de brievenbussen met een nee-sticker.

De gemeente Dijk en Waard volgt hiermee het voorbeeld van tal van andere Nederlandse gemeenten die al eerder de ja-sticker introduceerden. De ja-sticker heeft geen gevolgen voor de verspreiding van huis-aan-huisbladen, zoals Nieuwsblad Dijk en Waard. Deze huis aan huis verspreide kranten vallen wettelijk gezien niet onder het begrip ongeadresseerd reclamedrukwerk.

Voorkomen van papierverspilling

Papieren folders belanden, vaak ongelezen, bij het afval. Het doel van deze nieuwe maatregel is het voorkomen van papierverspilling. In de ogen van de gemeente is het voorkomen van afval beter dan het achteraf scheiden en recyclen van papier. Naar verwachting zal de nieuwe ja-sticker de hoeveelheid papierafval verminderen. In gemeenten waar deze maatregel al van kracht is, plakt ongeveer een kwart van de inwoners (22%) een ja-sticker geplakt.

Geadresseerde verspreiding voor ondernemers
Ook steeds meer ondernemers hebben oog voor duurzaamheid. In plaats van huis-aan-huis folderverspreiding kiezen zij steeds vaker voor de gerichte verspreiding van hun folders. Dat betekent dat zij hun folders uitsluitend nog laten verspreiden onder hun eigen doelgroep. Daarmee vallen de folders dus alleen in de brievenbussen van mensen die mogelijk interesse hebben in de desbetreffende winkel, bedrijf of organisatie. Via ons platform is het mogelijk om de juiste doelgroep adressen te kopen. Zo kom je direct in contact met je doelgroep.

Verspreiden.com is hét platform voor verspreiding in de gemeente Dijk en Waard.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com