6 augustus 2024

De reclamefolder scoort bijna 100%

Folders worden nog steeds massaal gelezen! Uit onderzoek van GfK, onder toezicht van NMO, blijkt dat 12,8 miljoen Nederlanders (18 plus) reclamefolders lezen. Dat is 90% van alle Nederlanders! De folder is dus nog steeds een krachtig marketingmiddel is om mensen te bereiken en aan te zetten tot actie.

Het onderzoek is uitgevoerd door GfK, onder begeleiding van het Nationaal Media Onderzoek (NMO). Het is met andere woorden een gedegen onderzoek gedaan naar de bereikcijfers van folders in vergelijking met andere media. Het onderzoek geeft antwoord op vragen zoals het bereik van de folder per branche, wie de folderlezer is, waarom zij de folder lezen en wat het effect van folderverspreiding is op winkelbezoek. We zetten de belangrijkste conclusies graag voor je op een rij.

  • Volop gelezen in alle doelgroepen: Zeker 75% van de Nederlanders leest wekelijks een folder.
  • In de brievenbus: De meeste Nederlanders ontvangen de folder in de brievenbus.
  • Ook zonder brievenbusfolders: Ook van gezinnen die geen folders in de brievenbus ontvangen, leest de helft regelmatig folders.
  • Positief: Lezers zijn positief over folders en vinden ze relevant.
  • Aanbiedingen: De belangrijkste reden om folders te lezen, is het vinden van aanbiedingen.
  • Belangrijkste oriëntatiebron: Papieren folders zijn de belangrijkste oriëntatiebron voor aankopen vergelen met andere media.
  • Actie na lezen: Maar liefst 86% van de lezers komt in actie na het lezen van folders. Dit betekent dat een folder leidt tot meer aankopen en meer traffic naar winkels.
Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com