18 september 2024

5 tips voor je direct mail

Bij Verspreiden.com zijn we dagelijks met direct mail in de weer. We weten dus wat werkt, en wat niet. Daarom delen we graag onze 5 beste tip voor een goede direct mail met een hoge respons.

1. De tekst moet direct duidelijk maken waarom jouw direct mail interessant is
De lezer moet eigenlijk binnen 3 seconde begrijpen dat jouw direct mail interessant is om te lezen. Dat bereik je met een goede koptekst, pakkende tussenkoppen en in de eerste regels direct tot de kern te komen. Een goede richtlijn voor direct mail is:  60% beeld en 40% tekst.

2. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden
Ontvangers van direct mail kunnen zich de beelden over het algemeen beter herinneren dan de tekst. Kies daarom voor pakkende beelden en zet die centraal. Kies foto’s en afbeeldingen die passen bij je doelgroep. De juiste illustraties ondersteunen de tekst. Zo versterken tekst en afbeeldingen elkaar.

3. Denk aan de call to action (CTA)
De call to action (CTA) verdient alle aandacht. Zónder is het versturen van direct mail vergeefse moeite. Wat wil je dat de lezer doet na het lezen van jouw direct mail? Iets bestellen? Jouw bellen? Informatie aanvragen? Leg in de CTA uit wat de lezer kan doen en maak dat zo eenvoudig mogelijk. Zorg er ook voor dat de CTA opvalt, bijvoorbeeld door te werken met kleur of een opvallend tekstblok.

4. Kies voor een opvallende verpakking
Wil je opvallen in de brievenbus? Kies dan voor een verpakking die opvalt. Kies voor een afwijkend formaat, opvallende kleur of een prikkelende tekst op de envelop. Zo weet je zeker dat je direct mail geopend wordt.

5. Richt je tot de juiste doelgroep
Tot slot is het natuurlijk super belangrijk dat je direct mail in de juiste brievenbussen valt. Daarvoor heb je een goed en up-to-date adressenbestand nodig! Heb je die niet zelf, dan kan Verspreiden.com je daarbij helpen. Wij hebben privacy vriendelijke adressenbestanden van bedrijven en particuliere adressen.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com