22 november 2017

Folders en fotografie

Een goede folder wekt de nieuwsgierigheid van je (potentiële) klanten. Je bedrijf, plannen of aanbiedingen moeten makkelijk en met weinig woorden duidelijk gemaakt worden. Maar hoe doe je dat? Het juiste gebruik van fotografie is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Logisch, dat is vaak het eerste, in het oog springende element van je folder!

Folders en reclames veranderen met de tijd. Hadden we vroeger nog tijd en aandacht om complete reclameteksten tot ons te nemen, nu moet alles snel en makkelijk. We hebben het druk en krijgen dagelijks tal van reclameprikkels tot ons. Hierdoor lezen klanten een flyer of folder vaak niet meer van A tot Z. De tekst wordt vooral gescand door de titels te lezen en afbeeldingen te bekijken. De lezer is op zoek naar antwoorden op specifieke vragen. Kan dit bedrijf mij helpen met wat ik nodig heb? Is het een betrouwbaar bedrijf? Hoe kan ik contact leggen? Zonder lappen tekst te lezen, wil de lezer direct heldere antwoorden krijgen.

Folders met sfeer

Door te kiezen voor goede fotografie in je folder kun je veel informatie overbrengen. Vooral positieve emoties op een foto, zoals een foto van een lachende man of vrouw, hebben een grote invloed. Zonder veel ruimte in beslag te nemen, kun je als bedrijf je boodschap compact overbrengen met foto’s. Dat scheelt ruimte in de folder! Die ruimte kun je gebruiken voor andere informatie.

Huisstijl

De juiste fotografie sluit aan bij je huisstijl. De huisstijl is de consistente presentatie van je bedrijf. Daarbij kun je denken aan lettertype, logo en maar ook aan fotografiestijl. Door alle brieven, webpagina’s en folders in één stijl op te maken, ben je herkenbaar voor de klant. Daarnaast kan hij beter de koppeling maken tussen jouw bedrijfsnaam en de producten of diensten die je biedt. Zo weten jouw klanten je nóg beter te vinden!

Folders maken?

Wil je folders maken en verspreiden? Wij doen dat dagelijks en vertellen je er graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com