23 september 2024

België naar de stembus: Besteed aandacht aan de verkiezingen

Nog even en Vlaanderen gaat naar de stembus. Er komt een aantal belangrijke verkiezingen aan, namelijk de provincieraads-, gemeenteraads- en districtsraadsverkiezingen.  Inwoners van de Vlaamse gemeenten kunnen op zondag 13 oktober 2024 hun stem uitbrengen. Stemadviezen geven wij niet. Wij hebben wel een ander advies : gebruik de brievenbus om lokaal zichtbaar te zijn.

Lokale zichtbaarheid is een belangrijk aandachtspunt bij de komende lokale en provinciale verkiezingen. Zeker nu inwoners niet meer verplicht zijn om te stemmen, maar een stemrecht hebben. Het is nu zaak om met jouw politieke partij aandacht te vragen voor jouw standpunten én de verkiezingen in het algemeen.

Lokale zichtbaarheid
De komende verkiezingen hebben een lokaal en regionaal karakter. Wie gekozen wil worden, zal zich op de lokale kiezer moeten richten. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan  jouw lokale zichtbaarheid. Met direct mail kun je jouw lokale zichtbaarheid versterken.

Maak het persoonlijk
Direct mail is persoonlijk geadresseerde post, die direct in de brievenbus van de kiezer valt. Post die zo direct in huis valt, krijgt meer aandacht. Dat is gunstig voor jouw verkiezingsboodschap. Hoe meer mensen van jou en de standpunten van jouw politieke partij weten, hoe groter de kans dat er mensen zijn die op jou zullen stemmen. Zorg ervoor dat je de kiezer zo gericht en persoonlijk mogelijk benadert, want zo creëer je direct contact. Dit is de kracht van direct mail! Hoe persoonlijker kiezers zich aangesproken voelen, hoe groter de kans dat zij vertrouwen in jouw partij hebben.

Juiste timing!
Met de verkiezingen voor de deur moet je natuurlijk snel met je direct mail aan de slag gaan.  Het is slim om kort voor de verkiezingen met je direct mail op de deurmat te liggen. Dan hebben de kiezers jouw folder nog vers in het geheugen. Met een gepersonaliseerde kaart val je op, natuurlijk met het partijlogo erop. Herinner de ontvanger aan de verkiezingen, vertel dat je verkiesbaar bent en deel één of enkele van je beste plannen voor de streek. Vergeet niet te melden op welke lijst je staat en op welk nummer! Zo weten mensen je te vinden als ze in het stemhokje staan.

Gericht verspreiden
Een investering in lokale zichtbaarheid is een slimme besteding van je campagnebudget. De kracht van lokale zichtbaarheid is dat je heel gericht je politieke boodschap kunt verspreiden, zodat alleen de kiezers uit jouw gemeente, provincie of district jouw politieke boodschap lezen in de brievenbus krijgen.

Let op: in ons bestelproces voor huis-aan-huisverspreiding kun je per vandaag ook ‘Bpost Informatief’ bestellen. met Bpost informatief valt jouw boodschap ook op de deurmat bij huishoudens met de anti-reclamesticker. Politieke partijen en overheden mogen van deze mogelijkheid gebruik maken en daarom maken we die optie graag toegankelijk via ons platform!

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com